Recension av DJI Mini SE

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Dji Mini SE Fly More Combo

Dji Mini 2 Fly More Combo

Dji Mini 3 Pro + Fjärrkontroll

Dji Mini SE

Klicka här för att se fler Mini drönare från DJI.

DJI Mini SE

Om man letar efter en kompakt drönare i budgetklassen lär det bli svårt att hitta någon som slår DJI Mini SE. Denna lilla drönare, som fascinerande nog har ett fotavtryck lika stort som din handflata, drivs av exakt samma mjukvara som storebröderna och har alla grundläggande funktioner som krävs för att skapa en suverän drönare. I och med den låga vikten på 249g kan du flyga denna drönare var som helst utan flygcertifikat.

Lista över de bästa Mini drönarna 2024

Funktioner

Visst, DJI Mini SE kanske saknar avancerade funktioner som automatiskt kollisionsskydd och lodrätt filmning, men om du är en nybörjarpilot som varken ska tävlings-flyga mellan träd eller spela in TikToks med drönaren så lär det inte vara några problem. Du får tillgång till samma högkvalitativa byggkvalitet, mjukvara och garantier som DJI’s dyrare drönare till en bråkdel av priset.

Kontrollen är en smidig liten mackapär som används i samband med din mobiltelefon för att styra drönaren. Det medföljer sladdar för både Androids och iPhones så det bör gå snabbt och enkelt att komma i gång med flygandet.

För att underlätta den första uppstarten kommer appen (DJI Fly) med en tydlig handledning så att även de minst teknikkunniga kan komma i gång på några minuter. När du väl är uppe i luften och redo att testa drönarens begränsningar kan du börja med att utforska de olika flyglägena; Cinematic, P (normal) och Sport.

Cinematic saktar ner alla rörelser och är bra om du vill spela in panorerande filmer men inte är erfaren nog att göra det i P eller sport-läget, medan sport-läget kan vara att föredra om du vill följa efter och filma något som är i rörelse, till exempel en bil eller ett djur.

Specifikationer

  • Vikt: 249 g
  • Rotorer: 4
  • Automatisk hinder-detektion: Ja, endast neråt
  • Videoupplösning: 2.7K/30fps eller 1080p/60fps
  • Megapixlar: 12 MP
  • Mediaformat: MicroSD kort på upp till 256GB
  • 4 km räckvidd

Vanliga frågor om drönare

Får man flyga drönare över grannens tomt?

Det finns inga regler eller lagar som säger att man inte får göra det, men utav ren respekt mot sina medmänniskor kan det vara att rekommendera att fråga om tillstånd innan man gör det.

Måste man ha drönarkort för DJI Mini?

Nej, det måste man inte. Alla DJI’s Mini drönare väger enligt design under 250g för att undgå alla krav på drönarkort och flygcertifikat.

Vad får man inte filma med drönare?

Man får filma det mesta med drönare, men inte allt. Exempelvis så är Luftfartsverkets kontrollzoner och Försvarsmaktens skyddsobjekt förbjudna områden både att flyga och filma.

Slutsats

DJI Mini SE är en mycket bra liten drönare som verkligen är värd sitt pris. Med alla grundläggande funktioner för en bra drönare kan du göra nästan allt som dyrare drönare kan, med få begränsningar. Se tabellen på denna sida för fler Mini drönare från DJI med mer avancerade funktioner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *